Vágólapra másolva!
Végül 0,9 százalékos emelkedéssel fejezte be a keddi kereskedést a hazai parkett, amely így nem csak régiós viszonylatban bizonyult felülteljesítő indexnek, hanem a nyugat-európai benchmarkokhoz képest is.
Vágólapra másolva!
  • A nyertese az OTP lett, amely 1,6 százalékot emelkedve 4 635 forinton zárta a mai kereskedést. Legutóbb igen régen, januárban járt ilyen magasan a bankpapír árfolyama, de akkor is csak 3 600 forinton tudott a legmagasabb szinten nyugovóra térni.
  • Szintén jó napja volt a Molnak és a Richternek is, mindkét részvény 1,1 százalékos pluszt halmozott fel. A gyógyszerrészvény egyenesen napi csúcson zárt (4 159 Ft), ráadásul ehhez hasonló magasságokban legutóbb április elején járt az árfolyam, igaz az akkori zárómaximum 4 105 forint volt. A mainál magasabb szinten legutóbb február 5-én zárt egyébként a Richter (4 357 Ft).
  • Eközben a Magyar Telekom egész nap csak szenvedett, a telekompapír végül 5 forinttal zárt alacsonyabb szinten, mint egy napja.
Forrás: Investor.hu
  • Nem mutatott komoly ingadozást a mai kereskedés során a forint az euró ellenében, kora este nagyjából ugyanott (305 közelében) tartózkodik az EURHUF, mint a reggeli órákban.
  • A BUX közel 1 százalékos plusza mellett a nyugat-európai indexek vegyes teljesítményt tudnak felmutatni. A spanyol IBEX és az olasz FTSEMIB számít felülteljesítőnek 0,3 százalékos emelkedésével, míg a FTSE100 (-0,6%) és a DAX (-0,1%) lemaradónak számít.
  • Eközben a tengerentúlon kisebb mínuszokat lehet látni, a Dow és a Nasdaq egyaánt 0,3-0,3, míg az S&P500 0,2 százalékos csökkenést mutat.
Forrás: Investor.hu