Vágólapra másolva!
Bár nyitáskor még a negatív tartományban tartózkodtak a főbb európai indexek, nem sokkal ezután azonban sikerült már pluszokat felmutatniuk. 
Vágólapra másolva!
  • Minimális emelkedéssel indult a nap a hazai tőzsdén, ugyanakkor a főbb papírok igen vegyes teljesítményt mutatnak. Így viszont 0,1 százalékos emelkedésével alulteljesítő indexnek számít a régióban a BUX.
  • Az élen a Richter áll 0,6 százalékos pluszával, amiben egy újabb latin-amerikai felvásárlás játszik szerepet. Mellette úgy néz ki, hogy az OTP folytatja jó formáját, már 0,3 százalékos emelkedést tud felmutatni a bankpapír, ezzel pedig az árfolyama már 4 578 forint közelében jár.
  • A Magyar Telekom 2 forintot gyengülve 320 forinton áll, míg a Mol 0,3 százalékos csökkenéssel 13 500 forintra csúszott vissza.
  • A kisebb papírok közül ismét a PannErgy emelhető ki, a tegnapi 4 százalékos pluszt követően ugyanis ma már 1,5 százalékos emelkedést tud felmutatni a papír. Hétfőn a kedvező gyorsjelentésnek köszönhette jó teljesítményét a PannErgy.
Forrás: Investor.hu
  • Eközben Nyugat-Európában kisebb mínuszokkal indult a kereskedés, ugyanakkor ezt követően nem sokkal már a pozitív tartományba kapaszkodtak a főbb indexek. A CAC40 azonban még csak 0,1 százalékos csökkensét tud felmutatni.
  • 3,5 százalékos eséssel nyitott a brit Vodafone a londoni parketten, miután a telekomcég az egymást követően hetedik negyedévben számolt be csökkenő bevételekről ma reggel közzétett gyorsjelentésében.
Forrás: Investor.hu