Lendületbe jött a forint

Vágólapra másolva!
Lendületbe jött délelőtt a forint, mely 303-ig erősödött be az euróval szemben. A hazai devizát többek között Palotai Dániel kedvező nyilatkozata, és a remek munkaerőpiaci adat segítheti.
Vágólapra másolva!

11:50 - Tovább menetel a forint

  • A remekül sikerült kötvényaukció után tovább menetel a forint, és már 302,5-nél mozog az euróval szembeni árfolyama.
Forrás: Investor.hu

10:41 - 303-nál a forint

  • Sebességbe kapcsolat délelőtt a forint, és a 304 körüli szintekről egészen 303-ig erősödött be az euróval szemben. De nem csak az euróval, hanem a többi főbb devizával szemben is erősödni tud a magyar fizetőeszköz. A dollár/forint jegyzése már 223 alatt, a svájci franké 248,2-nél mozog.
Forrás: Investor.hu

  • A forintot a reggeli remek munkanélküliségi adat is segítheti. Áprilisban hatéves mélypontra, 8,1 százalékra esett vissza a munkanélküliségi ráta - derült ki a KSH adataiból. Ez kellemes meglepetésként hatott, mivel az elemzők is csak 8,4 százalékra számítottak előzetesen.
  • Ezen túl Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a nemzetközi hitelminősítőknek egyre pozitívabb a véleménye Magyarországgal kapcsolatban. Palotai szerint csökken hazánk gazdasági sérülékenysége és fenntarthatóbbá válik az ország növekedése. Emiatt Palotai szerint még idén, legalább egy kategóriával feljebb minősíthetik Magyarország adósbesorolását. A jelenlegi bóvli kategória fenntartását nagyon nehezen lehetne indokolni - tette hozzá az ügyvezető.
  • Palotai továbbá elmondta, hogy az alacsony infláció nagymértékben segíti a hazai monetáris politikát. Az infláció középtávon is mérsékelt maradhat.
  • A forint neg egyedül, hanem a többi feltörekvő piaci devizával tud erősödni az euróval szemben. Ez alapján az mondható, hogy visszatért a befektetők vételi kedve a feltörevkő piaci devizák iránt, amiből profitálni tud a hazai fizetőeszköz is. A legjobb formában lévő lengyel zloty 0,6 százalékot erősödött az elmúlt egy napban, és közel féléves csúcsra ugrott az euróval szemben.
Forrás: Investor.hu