Hollandia felé kacsintgat a mexikói milliárdos

Vágólapra másolva!
A holland De Financiele Telegraaf pénzügyi napilap szerint azzal, hogy az AT&T eladja az América Móvilban meglévő részesedését, nő annak az esélye, hogy a mexikói telekomcég ismét Európa felé vegye az irányt.
Vágólapra másolva!

A második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató tegnap jelentette be, hogy mintegy 50 milliárd dollár fejében fel kívánja vásárolni a legnagyobb szatellit kábeltelevíziós céget, a DirecTV-t. Az ügylet hatósági engedélyezéséhez pedig képes lenne szakítani a legnagyobb latin-amerikai telekomcéggel, az América Móvillal is.

Az América Móvil így nagy valószínűséggel Európában folytathatja a terjeszkedést. Ennek első lépéseként a napokban már is tette kötelező érvényű felvásárlási ajánlatát a Telekom Austria közkézen forgó részvényeire.

A következő célpont a Telegraaf szerint ismét a holland KPN lehet, amelybe tavaly már egyszer beletört a latin-amerikai telekomóriás bicskája. A hollandoknak ugyanis sikerült megfúrniuk a tranzakciót.

Azóta pedig az América Móvil 29,4 százalékról egészen 24,4 százalékig csökkentette részesedését a KPN-ben. Ezzel azonban még így is jócskán az első számú befektetőnek számít.

Forrás: Investor.hu

A KPN chartjára nézve könnyen lehet némi valóságtartalom a pletyka mögött, az árfolyam ugyanis az elmúlt hetekben ismét komoly emelkedésnek indult. Az ár pedig így már jócskán túlszárnyalja azt a 2,4 eurós szintet, amit az América Móvil tavaly adott volna a holland telekompapírért.

KPN napi grafikon (Amszterdam) Forrás: AmiBroker, Investor.hu