Lassan haladnak a Mol tárgyalásai a horvátokkal

Vágólapra másolva!
A hétvégén interjút adott a Mol elnök-vezérigazgatója egy horvát kereskedelmi tévének, ahol kiemelte, hogy szabályos idézést nem kapott a horvátoktól, ráadásul sem ő, sem a munkatársai nem hajtottak végre semmi törvényellenes lépést az INA megvásárlásakor. A mostani horvát kormánnyal zajló tárgyalásokról annyit mondott a Mol vezetője, hogy nagyon lassan haladnak.
Vágólapra másolva!

Interjút adott egy horvát kereskedelmi tévének a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt:

  • Hernádi az interjúban megerősítette, hogy szerinte sem ő, sem a kollégái nem követtek el semmiféle bűncselekményt az INA megvásárlásakor. Sőt az INA ma is veszteségesen működne, ha a Mol nem hajtott volna végre költségcsökkentési programot.
  • A horvát hatóságoktól nem kapott Hernádi szabályos idézést, ami szabályos volt, annak eleget tett.
  • Az interjúban fontos pont még, hogy Hernádi szerint a horvát kormány havonta hoz olyan szabályokat, ami csökkenti az INA nyereségét. A Mol vezér itt vélhetően a megemelkedő bányajáradékre, valamint a gázüzletág átalakítására gondolhatott.
  • A Mol elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy nagyon lelassultak a tárgyalások a Mol és a horvát kormány között, pedig januárban épp a megbeszélések begyorsításáról beszéltek.
  • Hernádi szerint, ha a szabályozói környezet kiszámítható lesz, akkor hajlandó az országban maradni a Mol.