Újra nekilódult a Yahoo

Yahoo
Vágólapra másolva!
Újfent kedvező beszállási lehetőséggel kecsegtet a Yahoo részvénye, amely az év elején egy egészséges korrekción esett túl.
Vágólapra másolva!

Az év eleji megingást követően februárban ismét emelkedő pályára állt a Yahoo árfolyama. Jelenleg az 50 napos mozgóátlag állja az emelkedés útját, néhány hét után már másodszorra.

Ráadásul a papír éppen egy természetes korrekción van túl, ugyanis az árfolyamot éppen a 61,8-as Fibonacci-szint fogta meg. Ezzel egyébként akik korábban követték a július óta leírtakat, azok legalább 30 százalék körüli hozamra tehettek szert, miután a decemberben megfogalmazott stop szintünket elérte az árfolyam.

Ha sikerül kitörnie a részvénynek, akkor az első komolyabb akadályt ismét a 41,4 dolláros szint képezhetné. Itt legutóbb januárban járt az árfolyam. További hegymenet esetén pedig, akár 45,5, vagy 48 dollárig is eljuthat a Yahoo, melyet egyaránt az eddig is jól működő Fibonacci-vonalak jelöltek ki.

A Yahoo napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A hosszabb távú grafikon ismételten impozáns képet fest, a folytatódó emelkedés alapja a 39 dolláros szint alapja lehetne. Ennek legyűrése esetén az első komolyabb akadályt a 43,7 dolláros szint jelentheti, ahol legutóbb 2005 környékén járt az árfolyam. Sőt, további hegymenet estén viszont akár az 50 dolláros szintekbe is belekóstolhat a papír. Itt 51,75 dollárnál látható egy komolyabb szint.

Ahogyan legutóbb, decemberben is írtuk az RSI ténylegesen is komoly kockázati faktornak bizonyult, mostanra azonban az indikátor értéke ismét visszakerült a 60-as szint közelébe.

A jelenlegi szintek tehát kedvező beszállót jelenthetnek. 2 feletti hozam/kockázattal állunk szemben, ha célszintnek a 43,7 dollárt jelöljük meg, míg a stopot valahova 37,2 dollár alá helyezzük. Ez azonban pusztán csak technikai alapon állja meg a helyét, a hosszabb távon befektetőknek érdemes lehet a fundamentumoknak is utánanézniük.

A Yahoo heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu