Tanuljunk felhőül

Deutsche Telekom
Kis vállalkozás is működhet nagyként, eszközpark kérdése
Vágólapra másolva!
Az Üzletrész néhány napja írt arról, hogy a kis- és középvállalatok döntéshozói túl óvatosak a felhőszolgáltatás bevezetésével. Hosszú távon pedig tényleg semmi nem szól az eszközök elavultsága mellett. A Telekom és az IT Factory megelégelte a tipródást: április 15-én Kisvállalati mindent bele címmel ötven órás tanfolyamot indít.
Vágólapra másolva!
Kis vállalkozás is működhet nagyként, eszközpark kérdése Forrás: Deutsche Telekom AG/Deutsche Telekom AG/Thomas Ollendorf

A cél, hogy a kkv-szektor szereplői rutinosan és okosan tudjanak használni egy akár nagyvállalati informatikai rendszert. A tematika központi eleme természetesen a felhőszolgáltatás.

„A magyar KKV szektor száz cégéből jelenleg mindössze kettő vesz igénybe felhőalapú szolgáltatást, például külső szolgáltató által működtetett virtuális szervert. Pedig ez utóbbi megoldás nemcsak kiküszöböli a gépek meghibásodásából eredő adatvesztéseket, de még a távoli munkavégzést és a dokumentumok megosztását is lehetővé teszi, sőt jelentősen csökkenti az informatikai költségeket is. Hosszú távú célunk, hogy a felhőszolgáltatások előnyeit, az ezzel kapcsolatos tudásunkat minél több kkv-hoz eljuttassuk, ezért is álltunk az IT Factory kezdeményezése mellé” – mondta el Lakatos Péter, a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az oktatáson a a hallgatók közelről is megfigyelhetik a felhő darabkáit a Telekom hatalmas adatpark géptermében.

A tanfolyamról és a jelentkezési határidőről minden további fontos infó itt található.