Átrendeződik az online apróhirdetések piaca

Vágólapra másolva!
Az Expressz után a Használtautó.hu-t is megvette a Jófogás.hu tulajdonosa, a Schibsted Classified Media. Ez Használtautó új ügyvezetője az ex-Kirowskis, ex-Origós Novák Péter lesz.
Vágólapra másolva!

Az Expressz egyébként a tranzakciótól függetlenül is megszűnt volna: annak tulajdonosa, a TME csoport, még az akvizíció előtt, attól függetlenül döntött úgy, hogy kivonul Magyarországról.

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy az évtizedek óta meglévő márkanevet - ami a magyar piacon teljesen összeforrt az apróhirdetések piacával - megszünteti. Az online felületen lévő mintegy 400 ezer hirdetés automatikusan átkerül a Jófogás oldalára, a lap nyomtatott kiadását pedig március végével megszüntetik.

Néhány nappal az Expressz megvásárlása után a Schibsted Classified Media azt is bejelentette, hogy a másik felét is megveszi az eddig 50 százalékban tulajdonában lévő Használtautó.hu-nak. A cég a jelenlegi 90 ezer hirdetésével és több mint havi egymillió látogatójával komoly kihívó nélkül vezeti az online apróhirdetési piac használtautó szegmensét.