A PSZÁF volt elnökével erősít a Széchenyi Bank

Vágólapra másolva!
Szász Károly, az önállóan már nem működő Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnöke egy napja a Széchenyi Bank egyik vezérigazgató-helyetteseként dolgozik – tudta meg a Napi.hu.
Vágólapra másolva!

A lap értesülése szerint a Raiffeisen Bankot majdnem megvásárló Széchenyi Banknál a mostani kettőről négyre bővül a vezérhelyettesek száma, az újonnan létrehozott posztok egyikét tölti be Szász Károly. Szász a pénzügyi felügyeletet vezette az elmúlt másfél évtizedben, eközben tett egy hatéves kitérőt az OTP Bankban. A PSZÁF-tól tavaly október 1-jén kellett eljönnie, amikor a szervezetet beolvasztották a Magyar Nemzeti Bankba.

A Napi.hu úgy tudja, most üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a Széchenyi Bankhoz, amelyet 51 százalékban Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója birtokol, 49 százalékban pedig a magyar állam a tulajdonosa.

A bank vezetője Szakács Tibor elnök-vezérigazgató, eddigi helyettesei Deák Klára és Lakatos Zsolt voltak. A Napi.hu szerint a bővítés talán nem független az akvizíciós tervektől, és Szászt hamarosan egy újabb bankszakember követheti.