Rézbányában a kakaó?

réz, bánya
Vágólapra másolva!
30 százalékos ralit mutatott be bő félév leforgása alatt a Freeport-McMoRan Copper &Gold és ezzel technikailag komoly ellenálláshoz érkezett meg. Az akadály leküzdése esetén bőven lehet még erő a papírban, ráadásul a réz esetében is fel lehet fedezni örömteli mozgásokat.
Vágólapra másolva!

Hiába emelkedett hat hónap alatt 30 százalékot a Freeport-McMoRan árfolyama még mindig impozánsan néz ki a részvény grafikonja. A napi chart alapján a 38 dollár ellenállásnál állt meg a rali, de ezzel egy régi sebet, egy 2012 decembere óta nyitva lévő rést töltött vissza a papír.

A részvény továbbra is emelkedő trendben mozog a megakadás ellenére, de a trendvonalnak, vagy a 34 dolláros szintnek nem szabad elesnie.

Optimisták a napi grafikon alapján akkor lehetünk, ha a 38 dolláros szinten átjut a részvény. Ebben az esetben a kitörést követően szűkre lehet húzni a stop-loss megbízást. Célnak pedig a 43 dolláros szintet lehet belőni.

Freeport-McMoRan napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonon egy füles csészét lehet azonosítani, így itt is pozitív mozgásra lehet számítani az ellenállások áttörése után. Emiatt a részvény mozgását érdemes közelebbről is figyelni a következő napokban.

Ha a 37,5 dolláros szintet, azaz a füles csésze nyakvonalát áttöri az árfolyam, akkor 39,6 dollárnál a 200 hetes mozgóátlag lehet az első komolyabb ellenállás. De az alakzatból számolható konzervatív célár 43,6 dollárnál húzódik (161,8 százalékos Fibonacci).

Freeport-McMoRan heti grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Freeport-McMoRan esetében érdemes a rézre is egy pillantást vetni, hiszen a cég által értékesített egyik alaptermékről van szó. Az árfolyam itt egy hónapok óta épülő háromszögből lépett ki, aminek a felső szárát most teszteli vissza a réz.

Pozitívum továbbá az aranykereszt jelzés, tehát, hogy az 50 napos mozgóátlag alulról metszette a 200 naposat úgy, hogy az árfolyam ezen szintek fölött mozgott.

A visszateszt után az árfolyam folytathatja az utat a 355-ös szint irányába.

Az MACD eladási jelzése és az RSI csökkenő iránya viszont negatívumként szolgál.

Réz napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu