Óriási lehetőség előtt a német cégek

Vágólapra másolva!
Remekül teljesített a német tőzsde a héten, a DAX már új történelmi csúcsra is eljutott. A nagy emelkedés közepette viszont vannak olyan cégek, melyek előtt új távlatok nyíltak meg, a Deutsche Telekom, vagy éppen a Bayer fontos szinteket hagyott maga mögött.
Vágólapra másolva!

BAYER (Xetra): Irány a következő szint

Nem sokáig tartott a Bayer lejtmenete a német tőzsdén, az 50 napos mozgóátlag tankönyvbe illő módon fogta meg az árfolyamot a nagyobb eséstől, és kitűnő ugródeszkát jelentett a felpattanáshoz.

Így ismét sikerrel törte át az emelkedő csatorna felső szárát az árfolyam, ilyenkor pedig akár a csatorna magasságával azonos emelkedés is jöhet.

Konzervatívabb megközelítés esetén célszerű lehet megvárni a korábbi történelmi csúcs elérését, hogy kiderüljön, nem volt-e a kitörés ismét fals.

Az MACD viszont lassan vételi jelzést adhat, ami akár újabb csúcsok elérését is segítheti, és a korábban említett számítási módszerrel 110 euró fölé lökheti a Bayert.

A Bayer napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonon épp a 123,6 százalékos Fibonacci szintet kellene elérnie az újabb történelmi csúcsig, így ennek áttörése esetén sem tűnik indokolatlannak a 110 eurós árfolyam elérése, ami a 138,2 százalékos Fibónál található.

A Bayer heti grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

DEUTSCHE TELEKOM (Xetra): Szorgosan araszol

Már december végén is felhívtuk ügyfeleink figyelmét a Deutsche Telekom remek technikai képére, akkor egy komolyabb ellenállást gyűrt le a papír 12 eurónál.

Ezt, valamint az emelkedő trendvonalat pedig az utóbbi hetekben sikerrel tesztelte vissza a részvény, ráadásul az elmúlt két napban újabb lokális csúcsok felé vette az irányt.

A Deutsche Telekom napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hosszútávon úgy néz ki, hogy sikeresen törte át az évek óta tartó csökkenő trendvonalat a Deutsche Telekom, tehát nem fals kitöréssel állunk szemben.

12,4-12,6 eurónál egy markáns ellenállás húzódik, januárban azonban eddig nem sokat törődött ezzel a papír, és minden jel arra utal, hogy rövidesen maga mögött hagyja ezt a szintet.

Ebben az esetben pedig nincs kizárva, hogy rövidesen 14-essel kezdődő árfolyamokat lássunk a Magyar Telekom anyavállalatánál.

A Deutsche Telekom heti grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu