Jó erőben van Soros és Gates befektetése

Vágólapra másolva!
Több mint 4 százalékot ugrott a spanyol FCC árfolyama, amiben a spanyol gazdasági miniszter is kulcsszerepet játszott. Elmondása szerint ugyanis az 1 százalékot is megközelítheti idén Spanyolország GDP-növekedése, amire a válság óta nem volt példa. Bill Gates mellett Soros György is dörzsölheti a tenyerét, hiszen tavaly mindeketten jelentős részesedést vásároltak a vállalatban.
Vágólapra másolva!
  • Rendkívül jó formában van ma a spanyol piac, ráadásul a kiemelkedő teljesítményt nyújtó részvények között találjuk egyik kedvencünket, az FCC-t is. A papír, melyből tavaly Bill Gates, és állítólag Soros György is bevásárolt 4 százalékos emelkedést mutat késő délután.
  • A spanyol társaságról nemrégiben egy részletesebb elemzést is közöltünk az Investor.hu hasábjain, amiben éppen a cégben rejlő potenciálra hívtuk fel a figyelmet. Ebben pedig kitértünk arra is, hogy az FCC elsősorban a spanyol gazdaságnak van kitéve, ráadásul az építőiparnak nagy szerep jut a vállalat életében.
  • Mindez nagyban közrejátszik abban, hogy az FCC részvénye ma ilyen teljesítményre képes, hiszen a Reuters beszámolója szerint a spanyol gazdasági miniszter arról beszélt Brüsszelben, hogy idén akár az 1 százalékot is elérheti a spanyol gazdasági növekedés. Ez pedig a válság óta a legnagyobb ütemű bővülés lenne az ibériai országban.
  • Jelenleg a spanyol kormány hivatalosan még csak 0,7 százalékos bővüléssel számol 2014-re, amivel még így is a legoptimistábbak egyikének számít. Az IMF mellett a Bloomberg elemzői konszenzusa is 0,6 százalékos növekedést vetít előre.
Forrás: Investor.hu
  • Az FCC technikai képe továbbra is kedvező, tart az emelkedő trend, ráadásul a 19 eurós szintet a kitörés után sikeresen tesztelte vissza az árfolyam. Ezek alapján pedig továbbra is elérhetőnek tűnik a korábban megfogalmazott 24 eurós célszint.
FCC napi grafikon (Madrid) Forrás: Bloomberg, Investor.hu