Vágólapra másolva!
Minimális mínuszban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken, miután a Fed tovább csökkentett eszközvásárlási programján. Itthon a BUX viszont minimális emelkedésre képes, elsősorban az OTP és a Magyar Telekom drágulása miatt.
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai és ázsiai tőzsdék esése, illetve a Fed további lassítása miatt folytatódott az esés az európai tőzsdéken. A mínuszok azonban később mérséklődtek, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékek körül mocorognak, így talán egy óvatos megnyugvás kezdődhetett a piacokon.
  • A magyar BUX is éledezik, mivel minimális pluszt szedett össze. Ez leginkább az OTP és a Magyar Telekom erősödésének köszönhető, rajtuk kívül a Mol minimális pluszban, a Richter kisebb mínuszban indított.
  • A forint sem tér magához, és tovább esik, már 311,5-nél mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 228-nál, a svájci franké 253,4-nél található.
  • Az egyedi részvények közül az H&M 3,2 százalékos mélyrepülése emelhető ki, a ruhakereskedő a főbb eredménysorokon a várakozásoktól elmaradó számokról rántotta le a leplet gyorsjelentésében.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu