Egyre feljebb halad az OTP

Vágólapra másolva!
4260 forintnál állapodott meg az OTP árfolyama a szerdai kereskedésben, amivel a bankpapír tovább folytatja idei jó szériáját. Mellette a Richternek is jól ment, ellenben a Magyar Telekom nagyobb mínuszt szedett össze. Nyugat-Európában és az USA-ban vegyes a kép az este nyolckor megjelenő Fed-jegyzőkönyv előtt.
Vágólapra másolva!

Jó napokat tudhat maga mögött az OTP (a hétfői csökkenést leszámítva) a BÉT-en, ugyanis a bankpapír árfolyama a december 30-ai záróértékéhez képest már közel négy százalékkal van feljebb. Ma 1,2 százalékos pluszt ért el, mellette még a Richter is jól szerepelt, a gyógyszerrészvény 0,9 százalékot tett hozzá keddi záróértékéhez.

A Mol viszont 0,2 százalékos mínuszt szedett össze, de leginkább a Magyar Telekom befektetők szomorkodhatnak, ugyanis a papírok 1,6 százalékos eséssel fejezték be a napot.

A CIG Pannónia árfolyama zárásra 1,2 százalékos pluszt hozott össze, magas 54 millió forintos forgalom mellett, míg a PannErgy hat százalék feletti zuhanást produkált és 343 forinton állapodott meg.

Az Erste és a Raiffeisen ma is folytatta tegnapi menetelését, előbbi 4, utóbbi pedig 2,3 százalékkal emelkedik késő délután.

Nyugat-Európában ketté szakadt a tőzsdei mezőny, ugyanis például a német vagy a francia tőzsde kisebb mínuszban mozog, ellenben a spanyol parketten jó hangulat uralkodik és 0,6 százalékkal emelkedik a madridi részvényindex. Fontos makrohírként érkezett hogy az eurózóna munkanélkülisége rekordszinten stagnált novemberben.

Amerikában is vegyesen állnak a tőzsdék, a Dow Jones 0,4 százalékkal halad lefelé, míg a Nadaq emelkedni tud, az S&P 500 pedig minimális elmozdulásban van csak az este megjelenő Fed-jegyzőkönyv előtt, és a vártnál lényegesen jobb foglalkoztatottsági adat után.

Ma teszi közzé a Fed az előző kamatdöntő üléséről szóló jegyzőkönyvet, ahol a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási program 75 milliárdra való mérsékléséről is döntöttek. A befektetők kiemelt figyelemmel követhetik az eseményt, mivel a további tervekre vonatkozóan is fontos részletek derülhetnek ki. Egyébként az elég jó munkaerőpiaci adat a pénznyomda további apasztása mellett szólhat.

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu