Tovább gyengül a forint

Vágólapra másolva!
A szerdai folyamatos gyengülés után csütörtökön is rosszul kezdte a napot a forint. Reggel 9 óra után 312 forint fölé ugrott az euró jegyzése.
Vágólapra másolva!

Szerdán egy nap alatt majdnem 2 százalékot veszített a forint az értékéből az euróval szemben, a feltörekvő országok devizái közül egyik sem viselte meg ennyire az elmúlt 24 óra gyenge nemzetközi hangulatát és a kamatemeléseket. Csütörtök reggel folytatódott a gyengülés, már 310 fölött is járt ez euró árfolyama.

Nem tett jót a nemzetközi hangulatnak, hogy szerdán este az amerikai Federal Reserve bejelentette, hogy tovább folytatja a taperinget, vagyis fokozatosan leépíti kötvényvásárlási programját. Januártól már a korábbi 85 milliárd dolláros havi kötvényvásárlás helyett 75 milliárddal segítette csak a piacokat, ezt csökkentik most havi 65 milliárd dollárra.

Az euró reggel kilenckor 310,15 forintba került, majd felugrott 312,2 forint fölé, onnan kissé visszakanyarodott, 9 óra negyvenkor 311 és 312 között tartózkodik. A svájci frank 254,59, az amerikai dollár 228,63 forint.

Itt olvashat még a forintpiacról, a szerdai mozgásokról pedig itt talál többet.