BlackBerry: Vissza a gyökerekhez?

A BlackBerry napi grafikonja (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
Mondhatni meghökkentő bejelentést tett tegnap a Bloomberg TV-ben a BlackBerry vezérigazgatója, akinek a tervei szerint a jövőben az okostelefongyártó ismét hagyományos billentyűzetekre fókuszálna az érintőképernyős megoldással szemben. Azaz a vállalat a lépéssel visszatérne a gyökereihez.
Vágólapra másolva!
  • „Én személyesen jobban kedvelem a billentyűzetet”- mondta el John Chen, aki tavaly novemberben ült be a BlackBerry vezérigazgatói székébe. A vezér feladata, hogy újraépítse a vállalatot, amely mondhatni felsült a már érintőképernyős BB 10-es modellekkel.
  • Chen elmondása szerint a jövőben a cég készülékei túlnyomórészt fizikai billentyűzettel lennének ellátva. Ráadásul a korábbi (sikeres) üzleti modellt is leporolnák a BlackBerrynél, miszerint a vállalati és a közszféra ügyfeleit céloznák meg az újabb modellekkel. Ők pedig inkább a hagyományos billentyűzetet részesítik előnyben Chen szerint.
  • A hallottakat mindenesetre pozitívan értékelték a befektetők, aminek eredményeképpen 6 százalékkal, 8,5 dollárra ugrott a BlackBerry árfolyama. Sőt, mióta december 20-án bejelentette, hogy a kínai Foxconn vállalatnak szervezi ki az okostelefonok gyártását, már 36 százalékot emelkedett az árfolyama.
A BlackBerry napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu