A Vodafone nyerte az állami mobiltendert

A Magyar Telekom napi grafikonja
Vágólapra másolva!
Állami intézmények számára nyújthat mobil távközlési szolgáltatást a Vodafone 2014-15-ben, miután a szolgáltató megnyerte az ehhez kapcsolódó közbeszerzést.
Vágólapra másolva!
  • A keretszerződés által érintett kör több tízezer előfizetésre, több száz intézményre terjed ki, beleértve a minisztériumokat, kormányhivatalokat, rend- és közvédelmi szerveket, hatóságokat, valamint többek között olyan intézményeket érint, mint például az Országos Mentőszolgálat. Az intézmények 2014. január 2-tól kezdhették meg a szerződéskötést a szolgáltatóval.
  • A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által kiírt tenderre a Vodafone mellett a Magyar Telekom és a Telenor is pályázott. A második helyezett a Telekom, harmadik pedig a Telenor lett. Az egyes intézmények megvan a lehetőségük, hogy az utóbbi két mobilszolgáltatóval szerződjenek, de csak akkor, ha valamilyen technológiai okból számukra a Vodafone nem tudja biztosítani a kért szolgáltatást.
  • Az előző tendert egyébként a Telenor nyerte, amely a 14 hónapra szóló megbízást 1,5 milliárd forintos keretösszeg mellett vállalta el - írja az MTI.
  • Bár a Magyar Telekomnak nem sikerült nyernie a tenderen, vélhetően nem ez az oka a telekompapír gyenge teljesítményének. A keretszerződés 4,5 milliárd forintos (+áfa) összege ugyanis eltörpülni látszik a cég 600 milliárd forint körüli bevételéhez képest. Vélhetően a tevékenység sem kecsegtet túl magas profittartalommal.
A Magyar Telekom napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu