Vágólapra másolva!
Esni kezdett az OTP árfolyama Varga Mihály azon bejelentésére, hogy a kormány elutasította a Bankszövetség devizahitelesek megsegítésére tett javaslatát. A bankpapír gyenge teljesítménye a BUX teljesítményére is rányomja bélyegét, mely így kisebb mínuszba csúszott vissza. Európában stagnálnak az indexek, a német DAX azonban új történelmi csúcsot ütött ma. 
Vágólapra másolva!

Féltávnál a leggyengébben teljesítő indexnek számít a régióban a BUX, mely 0,1 százalékos mínuszba csúszott vissza az OTP gyengélkedése miatt. A bankpapír már 1,1 százalékot esett, miután Varga Mihály elutasította a Bankszövetség, a devizahitelesek megsegítésére kidolgozott programját, és a miniszter közölte, a kormány saját javaslatát fogja a parlament elé terjeszteni. Ez vélhetően nagyobb terheket jelent majd a bankok számára.

A BUX-ot elsősorban a Mol megugrása segíthetné, az olajpapír 0,7 százalékot drágult eddig. A Richter viszont visszacsúszott, és már csak 0,4 százalékos pluszt mutat. A Magyar Telekom 0,3 százalékot erősödött, amivel a 300 forintos szint közelébe érkezett meg.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A forint gyengülni kezdett a főbb devizákkal szemben, és az euró/forint árfolyama már a 292,5-ös szintnél, a dolláré 211,9-nél, a svájci franké 237-nél található.

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Európában továbbra sincs nagy mozgás, a részvényindexek pénteki záróértékeik közelében mozognak. A német DAX viszont ma újabb történelmi csúcsot ütött, mivel 9017 pont fölött is megfordult az értéke, amire még soha nem volt példa.

Amerikában minimális emelkedés kezdődhet a határidős indexek alapján, és 0,1-0,2 százalékos pluszban indíthatnak a piacok. A mai makroadatok azonban hozhatnak még mozgásokat a börzékre.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]