Itt vannak az új Nokiák

Vágólapra másolva!
6 új készüléket mutatott be a Nokia ma Abu-Dzabiban tartott rendezvényén. Köztük van a cég Lumia 2520 tabletje és két nagymértetű okostelefon is, a Lumia 1520-as és az 1320-as is.
Vágólapra másolva!

A Nokia szeptemberben adta el készülékgyártó üzletágát a Microsoftnak, de még az ügylet nem zárult le, és természetesen a cégnél nem vágták el a készülék fejlesztéseket.

A táblagép és az okostelefonok mellett 3 új Asha készüléket is bemutatott a cég a 100 dollár alatti kategóriában. A Lumia 2520 tablet a Windows RT operációs rendzsert futtatja majd, és 500 dollár körüli áron kerülhet a boltokba adók és egyéb tételek nélkül, írja a Wall Street Journal. Egy felhasználók szempontjából fontos hír, hogy az Instagram applikáció elérhető lesz a Windows Phone telefonokra is.

Nokia Lumia 1520 Forrás: Nokia

A Lumia 1520-ast 750 dolláros kiskereskedelmi árral szállíthatják, szintén adók és egyéb tételek nélkül. A Lumia 1320 viszont a 1520-ashoz képest feleannyiba kerül majd, mivel a cég elsősorban a feltörekvő piacokra szánja, elsősorban Kínába, Indiába és Vietnámba.

A Nokia részvények nem reagáltak a készülék bemutatóra, az árfoylam 0,8 százalékos mínuszban forog a helsinki tőzsdén.

A Nokia árfolyama (Helsinki) Forrás: Bloomberg, Investor.hu