Vágólapra másolva!
Kiválóan szerepelnek az utóbbi hetekben a nagy amerikai kaszinócégek, a Wynn Resorts a történelmi csúcsot, míg a Las Vegas Sands a korábbi fontos lokális magasságokat célozza. Az áttörés a küszöbön áll, a technikai indikátorok pedig kedvező képet festenek. Itt lehet az idő kaszinóba menni?
Vágólapra másolva!

LAS VEGAS SANDS: A korábbi szinteket célozza

Folyamatosan lépkedi a szinteket az elmúlt hetekben a Las Vegas Sands árfolyama, a tegnapi 71 dolláros záróárával pedig folytatja jó teljesítményét és még feljebb juthat a papír. Feltehetően a korábbi sáv magasságával megegyező ugrást érhet el a Las Vegas Sands árfolyama, így ez alapján 82,5 dollárig is eljuthat a papír, ha a szélesebb sávot vesszük figyelembe. Látható azonban, hogy a 71 dollár körüli szint a kisebb sávból való kitörés célszintje.

Támogatja ezt az MACD indikátor által adott vételi jelzés is, ami a legutóbbi két alkalommal is kiváló indikátorként szolgált az emelkedéshez. Ez alapján feltételezhető, hogy az indikátor most is segítheti majd az esetleges szárnyalást.

A Las Vegas Sands napi grafikonja (NYSE) Forrás: [Bloomberg]

A heti grafikonra pillantva lassan öt éves emelkedő trend figyelhető meg, ami továbbra sem akar letörni. Ráadásul a 2008-as összeomlás óta egyre feljebb kapaszkodik a papír, a Fibonacci szintek alapján már az 50 százalékos szintnél jár. Így, a Las Vegas Sands árfolyama a 61,8 százalékos szintet is könnyedén elérheti a következő hónapokban, ami 86 dollárnál található.

A Las Vegas Sands heti grafikonja (NYSE) Forrás: [Bloomberg]

WYNN RESORTS: Irány az újabb történelmi csúcs!

Július vége óta tart az emelkedő trend a Wynn Resorts napi grafikonján, ami szépen támasztja meg a hegymentetet. Az árfolyam már a korábbi lokális csúcsok közelébe jutott, de attól sem jár messze, hogy mindenkori legmagasabb értékét is elérje a papír.

Látva az elmúlt hetek intenzív emelkedését, valamint az MACD indikátor által adott vételi jelzést, elég nagy sansz van rá, hogy az árfolyam ténylegesen 176 dollár közelébe kerüljön. Ha az elmúlt két MACD vételi jelzésből indulunk ki, akkor legalábbis mindenképp.

A Wynn Resorts napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg]

A történelmi csúcsok elérése után pedig jókora emelkedés is jöhet hosszú távon, főleg ha a heti grafikonon látható Fibonaccci szintekből indulunk ki. A 123,6 százalékos, valamint a 138,2 százalékos Fibonacci is elérhetőnek tűnik, 204, valamint 226 dollárnál. Ugyanakkor érdemes leszögezni, hogy ezek elérésére akár több hónapot is várhatunk.

Nagy aggodalomra viszont kedvezőtlen esetben sem kell számítani, hiszen a több mint egy éves emelkedő trend többször is sikerrel fogta meg az árfolyamot a nagyobb zuhanástól.

A Wynn Resorts heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg]