Fidesz: A bankok puhítják a kormány tervét

Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium kidolgozott egy tervet, hogyan lehet ingyenessé tenni a készpénzfelvételt, de a Fidesz ezt túl puhánynak találta, sőt szerintük a bankok lobbija áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

A Fidesz nem támogatja a Varga Mihály-féle Nemzetgazdasági MInisztérium (NGM) ötletét az alapszámla bevezetéséről - írta az Index.

A Portfolió hétfőn azt írta, az NGM úgy oldaná meg a havi két ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét, hogy kötelezően minden banknál egy alapszámlát vezetne be, amely költségei közt havi 150 ezer forintig két alkalommal ingyenes lenne a felvétel. Így a kormánypártok beváltanák az ígéretüket az ingyenes készpénzfelvételre, de nem raknának óriási terhet a bankok vállára.

A Portfolió számításai szerint az NGM-es terv körülbelül 30 milliárd forintot róna a bankokra. Az Index viszont azt írta, a Fidesz szerint ez jóval kevesebb, mint az eredeti elképzelés, amely általánosan, minden számlára vonatkozó kedvezményeket adott volna a lakosságnak. A lap úgy tudja, a Fidesz a bankok lobbijának tartják az ötletet, amelyről a párt vezetése hallani sem akar.