Raiffeisen: Venni kell a Richtert

Vágólapra másolva!
Vételre javította a Richter részvényeire vonatkozó ajánlását a Raiffeisen elemzője. Tegnap az Erste is optimistábbá vált a hazai gyógyszerpapírral kapcsolatban, miután megemelte azoknak a célárát. A szakértők elsősorban azt értékelhetik pozitívan, hogy a Richter vélhetően visszakerül az MSCI indexbe, ami az Egis lehetséges kivezetésével együtt további keresletet hozhat a piacára. 
Vágólapra másolva!

A korábbi tartás helyett már vételre javasolja a Richter részvényeit a Raiffeisen. A bankház szakértője kedden módosított ajánlásán, aki viszont a célárhoz nem nyúlt, az maradt a 3890 forintos szinten.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Tegnap az Erste emelt a gyógyszercég papírjai vonatkozó célárán, továbbra is vételre javasolva a részvényeket. A szakértők optimizmusának egyik oka, hogy a Richter nagy valószínűséggel visszakerülhet az MSCI indexbe, ami után tovább növekedhet a kereslet a részvények iránt.

Az Egis lehetséges felvásárlása is segítheti a Richtert, mivel az Egis piacáról kiáramló tőke a Richternél csapódhat le, mivel csupán ő marad az egyetlen lehetőség azoknak a külföldi alapoknak a számára, akik a magyar gyógyszeripar felé fennáló kitettségüket szeretnék növelni vagy szinten tartani.

Létezik-e kockázat nélküli tőzsdézés?

A tőzsdézés bizony kockázatos műfaj, kár is lenne az ellenkezőjét elhitetni magunkkal. A kockázat azonban nem egyenlő a kontrollálhatatlan veszéllyel, a sikeres tőzsdéző pontosan átlátja és a megfelelő módszerekkel határok közé szorítja a kockázatait. Hogy hogyan lehet a kockázatokat minimalizálni, és milyen eszközöket használnak a profi tőzsdézők a hosszú távú sikeresség megőrzéséhez, soron következő webináriumunkon kiderül.

Időpont: 2013. október 3. csütörtök, 17:30. További információk itt >>

Azzal, hogy a Raiffeisen javított a Richterre vonatkozó ajánlásán, már 10-re emelkedett azoknak az elemzőknek a száma, akik vételre javasolják a hazai gyógyszerpapírt. Ez a RIchtert követő szakértőknek több mint a 70 százalékát teszi ki, a többi szakértő semleges minősítést rendelt a részvényekhez. Különösen pozitívum, hogy egyik elemző sem javasolja eladásra a Richter részvényeit.

Az elemzők átlagosan 4285 forintos célárat határoztak meg a Richterre, ami nagyjából 340 forintos emelkedést jelentene a jelenlegi árszintekről.

A kedvező véleményekre kedden tavaly november óta nem látott szintre ugrott a Richter részvényeinek árfolyama, és 3944 forintot várják a mai nyitást.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]