Kié lesz az 1-5000000?

Vágólapra másolva!
Szappanoperába illő harc dúl egy taxis telefonszámért. A korábbi előfizetők szétváltak, ám a szám használatáról kötött adásvételi szerződést eltérően értelmezik. Az 1-5000000 most egy konkurensnél cseng.
Vágólapra másolva!

Benedek Csilla és Ivony László összeveszett. Ők ketten voltak az Egyesült Taxi Vállalkozások (ETV) Zrt. tulajdonosai, de útjaik néhány hete szétváltak, Benedek Csilla kilépett a cégből. A társaság egyik legfőbb értéke az 1-5000000-ás budapesti telefonszám használata volt, és a jelek szerint a tulajdonosok nem tudtak dűlőre jutni ennek szakítás utáni sorsáról. A Taxi 5000000 egyébként a taxis piac sok kisebb szereplőinek egyike, a szakítás után 45 embernek ad munkát szemben az olyan vezető társaságokkal, mint a 600-800 autóval rendelkező Főtaxi vagy City Taxi.

Egy darabig még minden rendben volt, Benedek Csilla új taxis vállalkozása, a BNT Transfer Kft. használta a számot. Szerdán este azonban arról kapott tájékoztatást, hogy csütörtöktől már nem az övé az ötmilliós telefonszám, amit sírva mesélt el a Klubrádiónak.

A hívások - vagyis az üzlet - egy konkurens vállalkozáshoz, a Taxi Plus3-hoz futnak be. Ez a cég sem óriás, információnk szerint megközelítőleg hatvan autója van, viszont vele egy érdekeltségbe tartozik a Mobiltaxi is, amelyi már több mint 150 autóval rendelkezik. A telefonos rendszer szolgáltatója a Mikroháló Kft., amelytől annyit tudtunk meg, hogy tudomása szerint jogszerűen jár el, a szám előfizetőjét szolgálja ki. Hogy ki ez az előfizető, az üzleti titoknak minősül, de több mint valószínű, hogy az ETV-ről van szó.

Erre abból lehet következtetni, hogy Benedek Csilla a szétváláskor az ETV-től vette meg a számot. A problémát most az okozza, hogy a szerződést a felek eltérően értelmezik. A BNT Transfernél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a vételárat 2014. december 31-ig kell kifizetniük, ezért nem értik, hogy hirtelen miért vették el tőlük a telefonos elérhetőséget.

„A telefonos szolgáltató ajánlotta a lehetőséget, hogy megvásároljam a szám használatát, és én éltem ezzel a lehetőséggel” – mondja Horváth Csaba, a Taxi Plusz 3 tulajdonosa. "A részletek üzleti titkot képeznek. Erről egyebet elmondani nem szeretnék" - tette hozzá.