Elolvadt az előny a júliusi forróságban

Vágólapra másolva!
Oda az előnye a magyar tőzsdének a régiós piacok között, a 0,4 százalékos plusz nyitáskor végül 0,5 százalékos mínusszá változott az elmúlt órák folyamán, csak az OTP és a Magyar Telekom tartja magát a nagyobb papírok közül. A forint viszont jól teljesít ma, már a 296 közelében jár az euróval szembeni árfolyama. Sok örömre pedig az európai piacokak sincs okuk, hiszen a reggeli stabil erősödés után inkább az eladók kerültek fölénybe, és csak a francia valamint spanyol piacok tartják a pluszokat.
Vágólapra másolva!

Szenved a BUX

Folyamatosan romlik a helyzet a magyar piacon, hiába jár nap elején a BUX 0,4 százalékos pluszban, féltávnál már jócskán mínuszba csúszott a magyar tőzsdeindex. Ezzel szemben a cseh, vagy éppen az osztrák piacon kitartanak a pluszok.

Forrás: Origo

A gyengélkedésben főleg a két gyógyszergyártó és a Mol a ludas, valamennyien 1 százalék feletti mínuszba csúsztak vissza, de az Egis már 2 százalékos visszaesés közelében is járt. Az OTP és a MagyarTelekom pedig hiába erősödik, nem tudja ellensúlyozni a másik három nagy papír gyengélkedésének hatásait, főleg azért, mert az emelkedések sem jutnak tovább a pár tizedszázaléknál.

Forrás: Origo

Fellebbezett az E-Star a Fővárosi Törvényszék ítéletét, ami megszüntette a társaság csődeljárását. Tegnaptól számítva a bíróságnak legfeljebb 8 munkanapja van, hogy elbírálja a fellebbezést, tehát legkésőbb augusztus 6-ig eldőlhet a cég sorsa, legrosszabb esetben akár fel is számolhatják az E-Start.

A Bankszövetség megerősítette, hogy a jövő héten megkezdi a tárgyalásokat a kormánnyal a devizahitelesek megsegítésének ügyében. Az akció akár több évet is igénybe vehet Orbán Gábor, az NGM államtitkára szerint -írja a Bloomberg. A Népszabadság kormányközeli értesülései korábban 3-5 éves intervallumot jelöltek meg.

Tegnap a késő délutáni órákban már 298 felett is jár a forint az euróval szemben, innen azonban képes volt az erősödésre, és 296,2 környékére tértek vissza a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Elfogynak az európai pluszok is

Csak a francia és a spanyol piacok tudnak jól teljesíteni a hét utolsó kereskedési napján, mivel a többi piac már a negatív tartományba csúszott vissza.

Forrás: Origo

Nagy emelkedéssel nyitott ma a Renault, ám az 5 százalékos plusz lényegében elolvadt az egyre gyengébbé váló európai hangulatban, hiába nyújtott remek teljesítményt az előző félévben, már 0,8 százalékos mínuszban jár az árfolyam.

Az LMVH árfolyama viszont továbbra is 4,5 százalékos pluszban jár, mivel 6 százalékkal növelte értékesítését az év első felében.