A végéhez közeledik a marokkói szappanopera

Vágólapra másolva!
A végéhez közeledik a Maroc Telecommal kapcsolatos mizéria, állítja a többségi tulajdonos, a Vivendi. A francia cég ugyanis már előrehaladott tárgyalásokat folytat az arab Etisalattal, és 5,5 milliárd dollárért adhatja el az 53 százalékos pakkot, remélhetőleg év végéig megállapodva a szerződés minden részletéről.
Vágólapra másolva!

Továbbra is tart a nagy szappanopera a Vivendi Maroc Telecomban lévő részesedésével kapcsolatban. A legújabb fejlemények szerint viszont lassan a végéhez közeledhez az ügy, a francia cég szerint ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az Etisalattal, aki a nagy rivális Qatar Telecom orra elől halászhatja el a marokkói cég többségi tulajdonát.

A Reuters információi szerint 5,54 milliárd dollár lehet a többségi tulajdon eladási ára, a Vivendi pedig reméli, hogy már az év végére sikerül teljesen lezárni a tárgyalásokat, és megállapodni az arab céggel.

A Vivendi számára fontos lenne ugyanis mihamarabb pontot tenni az ügy végére, hiszen ez lehet az első komolyabb üzletág-eladásuk, ami a közel egy éve meghirdetett átalakítási program keretében történik. Korábban már próbálkoztak a brazil GVT egységének eladásával, ám az ügylet végül kútba esett.

Forrás: Investor.hu

A Vivendi továbbá vélhetően egyik leányvállalatából, az Activision Blizzard nevű nagy játékfejlesztő cégből is szeretne komolyabb pénzt kivenni, feltehetően 3 milliárd dollárt, speciális osztalék formájában. A Vivendi számára azért fontos ilyen gyorsan forrást szereznie, hogy mihamarabb csökkenthesse nagyra duzzadt adósságállományát. Az erre irányuló erőfeszítéseket a befektetők is díjazták, 3,4 százalékos pluszban jár ma az árfolyam.

A Vivendi árfolyama (Párizs)

Forrás: Investor.hu