Megbokrosodott a Peugeot és a Renault

Vágólapra másolva!
Hatalmas ralit mutattak be idén a francia autógyártók részvényei. A Renault és a Peugeot is bőven kétszámjegyű növekedésen van túl, amivel Európában nem sok részvény tudja felvenni a versenyt. Ma is a szektor dominanciája figyelhető meg, amiben szerepe lehet annak is, hogy iparági szereplők szerint stabilizálódhat a már régóta vergődő európai autópiac. Ez pedig további erőt kölcsönözhet az iparág szereplőinek.
Vágólapra másolva!

A mai kereskedést az autóipari részvények felülteljesítése jellemzi, ami a Ford európai vezetőjének nyilatkozata is támogat. Véleménye szerint ugyanis már az európai autópiac stabilizálódásának jelei figyelhetők meg.

Bár az európai autóipar eddig gyengén szerepelt, ennek ellenére a francia autógyártók lehengerlő formában találhatók. A Peugeot és a Renault egyaránt 40 százalék körüli emelkedést produkált az év eleje óta, amivel jócskán túlszárnyalják az európai autóipari részvényeket tömörítő Stoxx Europe 600 Automobiles & Parts index teljesítményét. Ráadásul olyan meghatározó indexekhez képest is jobban teljesítettek, mint a DAX, a CAC40 vagy a FTSE 100.

Forrás: Origo

PEUGEOT (Párizs): Hatalmas emelkedés előtt állhat, ha törik a kulcsszint

Továbbra is a 9 hónapja tartó emelkedő trendcsatornában mozog a francia autógyártó árfolyama, ráadásul ismét nekifeszült a csatornatetőnek. Ha ezúttal sikerülne áttörnie a kulcsszintet, akkor akár az is elképzelhető, hogy 10 euróig elszáll az árfolyam. Ezt erősíti egyrészt, hogy itt húzódik az első markáns ellenállás, valamint a csatornamagasság eltolásából is ezt a szintet célozhatja meg a Peugeot.

Ellenkező esetben azonban az is elképzelhető, hogy egészen 6 euróig visszaesik az árfolyam. Itt azonban már egy igen erős tripla támasz található. Ez magába foglalja a csatornaaljat, illetve a 200 napos mozgóátlagot is.

Forrás: Origo

RENAULT (Párizs): Lendületet vesz

Az elmúlt napokban sikerült kitörnie az árfolyamnak a szimmetrikus háromszögből, aminek a visszatesztelése tart jelenleg. Sikeres felpattanás esetén akár 62,5 euróig növekedhet az árfolyam, ahol legutóbb májusban járt a Renault.

Abban az esetben, ha eredménytelenül zárulna a kitörési kísérlet, akkor ismét az emelkedő trendvonalban bízhatna a Renault 53 euró közelében. Ennek eleste viszont már igen negatív jelzés lenne, hiszen hónapok óta ezen szint felett mozog az árfolyam.

Forrás: Origo