900 millióért vett saját részvényeket az OTP

Vágólapra másolva!
Közel 1 milliárd forint értéken vásárolt tegnap saját részvényeket az OTP, ami a teljes napi forgalomból jókora, 12,5 százalékos szeletet hasított. Jókor jött a plusz kereslet, miután az árfolyam éppen a 200 napos mozgóátlag közelében tartózkodik.
Vágólapra másolva!

908 millió forint értéken vásárolt tegnap saját részvényeket az OTP, ami a napi forgalom 12,5 százalékát adta. A vételeket átlagosan 4487 forintos árfolyamon bonyolította le a bank. A 202,3 ezer darab vásárolt részvény mellett 14 darabon rögtön túl is adott a bank a javadalmazási politikája keretein belül. A tranzakciókat követően 2,07 millió darab saját részvénnyel rendelkezett az OTP, ami a teljes mennyiség 1,3 százalékának felel meg.

Az OTP árfolyamának alakulása június 24-én

Forrás: Origo

Mi áll a háttérben?

A nagyobb bevásárlással az OTP célja a saját részvény állomány jelenlegi szintjének fenntartása lehetett a korábbi kommunikáció alapján. A bank ugyanis az elmúlt hetekben jókora csomagokat értékesített munkavállalóinak a javadalmazási politika keretein belül.

A bank a javadalmazási politikája részeként teszi azt lehetővé az arra érdemes vezetőknek, hogy kedvezményes áron vásárolhassanak részvényeket. A kedvezmény maximális összege 2000 forint lehet részvényenként a teljesítmény értékelésének időpontjában, de a lehíváskor sem tehet szert az arra jogosult papíronként 4000 forintnál magasabb jövedelemre.

A tegnapi kereskedésben felülteljesítő papírnak számító OTP-re pozitív hatást gyakorolhatott saját kereslete is, ez pedig a jövőben is fennállhat, ha folytatódnak a javadalmazási politikai keretein belüli részvény értékesítések. Tegnap épp jókor jött a kereslet, hiszen az árfolyam lejtmenetét úgy néz ki, hogy a 200 napos mozgóátlag megállította, és akár innen sikeresen fel is pattanhat a bankpapír.

Az OTP árfolyama

Forrás: Origo