Elfelejtette a reggeli kávét a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Nem folytatódik jól a hét a magyar és az európai piacokon, a főbb indexek szinte kivétel nélkül csökkenéssel kezdtek. A forint sem állja meg a helyét a gyenge nemzetközi hangulatban, az árfolyam átlépte a 300-as szintet és továbbra is felette alakulnak a jegyzések. Egyedül a Richter felől érkező jó híreknek örülhetnek a magyar befektetők, a gyógyszergyártó ugyanis Esmya-ra vonatkozó marketing megállapodását Latin-Amerikára is kiterjeszti a HRA Pharma-val.
Vágólapra másolva!

Kedvező hírek a Richter felől

Mínuszokkal nyitott a lengyel és a magyar tőzsde, amiben vélhetően szerepet játszhat az is, hogy tegnap európai viszonylatban is felülteljesítő volt a BUX és a WIG20. A tegnap lemaradó cseh tőzsde viszont ma korrigálja valamelyest a teljesítményét, és Európában egyedüliként 0,2 százalékos pluszban jár.

Forrás: Origo

A magyar tőzsdén egyelőre felemás kép uralkodik, a tegnap gyengén teljesítő papírok, a Richter és a Magyar Telekom vezeti egyelőre a piacot, 0,2-0,9 százalékkal. Az Egis és az OTP viszont gyengélkedik, 0,2-0,4 százalékos mínuszokban mozognak a nyitást követő percekben.

Forrás: Origo

Latin-Amerikára is kiterjeszti a Richter és a HRA Pharma az Esmya-ra vonatkozó marketing megállapodását, ugyanakkor a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek. Eddig az USA-ra, Kanadára, a FÁK-országokra és Kínára rendelkezett licenc megállapodással a hazai gyógyszercég.

Saját részvény vásárlásba fog az OTP a jövőben, annak érdekében, hogy elkerülje az állomány tartós csökkenését és fenntartsa a jelenlegi szintet (kb. 1,75 millió darab).

Újabb csődegyezségi tárgyalást tart az E-Star, ezúttal június 21-én. Az esemény egyetlen napirendi pontja a fizetési moratórium meghosszabbítása 365 napra.

Nem sokkal 9 óra után feladta a forint a 300-as szintet az euróval szemben, az árfolyam jelenleg már 300,4-nél jár.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Elromlott az európai hangulat

Nincsenek nagy formában az európai piacok sem, a főbb indexek 0,4-0,7 százalékos mínuszokat mutatnak. Leginkább a spanyol IBEX 35 teljesítménye nevezhető gyengének, 0,7 százalékos esésben jár.

Forrás: Origo

Az EKB ma megvédheti a német legfelsőbb bíróságon a tavaly bejelentett kötvényvásárlási terveit, mely egyes vádak szerint nem megengedett úton finanszírozta volna az eurózóna bajba jutott tagállamait.

A Mondelez International olyan kávékapszulákat dob piacra, melyek a Nestlé által forgalmazott Nespresso kávégépekbe is jó. A Mondelez célja ezzel, hogy részesedést szerezzen a szegmensben.