Egy üres telek ára fedezné az új Fradi-stadion árát

Vágólapra másolva!
 Elkészül a stadion Debrecenben és Budapesten is – bizonygatta Kósa Lajos debreceni polgármester és Fürjes Balázs kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály csomagja nem vesz el pénzt a stadionépítésektől, 2014 tavaszán lesz debreceni stadion, 2014 őszére pedig elkészül a Ferencváros új otthona. A Sport TV Sportgazdaság című műsorában Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Fürjes Balázs, kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos beszéltek erről.

„A magyar kormány helyzetértékelése szerint mindenfajta külön intézkedés nélkül a magyar költségvetés hiánya az EU által megkövetelt 3% alatt marad, nem kell hozzá semmilyen kiigazítás. Az EU azt mondta, hogy szerinte nem, és ezért kér intézkedéseket a magyar kormánytól. Varga Mihály azt mondta, hogy az EU megnyugtatására előkészítünk különböző, a kiadások csökkentésére vonatkozó terveket, ezt az EU jóváhagyta, de ezeket csak akkor kell megvalósítanunk, ha az EU-nak lenne igaza” – mondta Kósa Lajos a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban.

A polgármester biztos abban, hogy jövőre új stadion lesz a debreceni Nagyerdőben. „Szerintem nincs igaza az EU-nak és az azóta eltelt időszak is bennünket igazol. Innentől kezdve ezt a kérdést fel sem kell tennünk, mert ha nekünk lesz igazunk, akkor a stadionépítés semmilyen módon nincs veszélyben” – mondta.

Fürjes Balázs is megerősítette Kósa Lajost. „A debreceni stadion 2014 tavaszán, a Ferencváros stadionja pedig, ahogyan elterveztük, 2014 őszén fel fog épülni” – árulta el, majd hozzátette, a Fradi-pályánál már gőzerővel, a tervek szerint zajlik a munka. A kormánybiztos emellett az Üllői úton épülő létesítmény esetében egy új bevételi forrásról is beszélt. - „A Fradi-stadionál, a fővárosban való előnyös elhelyezkedése miatt el tudunk adni egy nagyon különleges telket nyílt pályázaton, ami 30 ezer négyzetméter, és ami az építkezés költségeinek nagy részét fedezni tudja” – tudtuk meg Fürjes Balázstól a Sportgazdaságban.