Megint belenyúltak a Rábába a vezetők

Vágólapra másolva!
Ismét Rába részvényeket vásároltak a vállalat menedzserei, a tegnapi kereskedésben összesen 5168 darab papír került a tulajdonukba. A piaci forgalomnak több mint felét a bennfentesek adták, akik már tavaly ősszel jelezték a részvények alulértékeltségére vonatkozó véleményüket.
Vágólapra másolva!

A Rába vezetői tegnap 5168 darab részvényt vásároltak, ami a piaci forgalomnak jelentős, 56 százalékos részét tette ki. A tranzakciókra a 882 és 900 forintos árfolyamok közötti tartományban került sor, ezeken a szinteken tehát még mindig alulértékeltnek látják a menedzserek a cég papírjait.

Ezt a véleményüket nem is rejtették véka alá, hiszen már tavaly ősszel jelezték, hogy az árfolyam reális szintje az 1000 forintos névérték felett van, ami miatt a vételi oldalon fognak majd megjelenni a piacon. Pintér István legutóbbi interjújából is kiderült, hogy a vállalat vezetői tartják magukat korábbi véleményükhez, és miután a részvényenkénti saját tőke értéke közelíti az ezer forintot, a papírok valós értéke már sokkal magasabb lehet ennél a szintnél.

Az 5168 darabos vásárlás inkább csak jelzésértékkel bír, hiszen az összes kibocsátott részvénynek mindössze 0,04 százalékára rúg ez a mennyiség. A bennfentes tranzakciók, illetve az ezekkel kapcsolatos vállalati kommunikáció mindenesetre igen erős jelzésnek mondható egy olyan piacon, ahol a kispapírok szinte teljes mellőzöttségben vannak.

A Rába árfolyama (Ft)