Csányi: Négy nagybank marad, talán öt

Vágólapra másolva!
A nagy magyar bankok eladósorba kerülnek a következő pár évben, és az OTP-nek jó lehetősége lesz arra, hogy vevőként lépjen fel.
Vágólapra másolva!

Pár éven belül biztosan nem lesz nyolc nagybank Magyarországon - mondta Csányi Sándor a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. Az OTP Bank vezérének jóslata szerint csak négy, esetleg öt nagy pénzintézet marad talpon.

Az OTP-nek jó lehetősége nyílik arra, hogy itthon felvásárlóként lépjen fel, emellett a külföldi terjeszkedésre is koncentrál majd.

Csányi Sándor arra számít, hogy a magyar gazdasági környezet kedvezőtlen marad, mert a bizalom lassan tér vissza, a jegybank kamatcsökkentése ellenére. A bankvezér a lakossági és a vállalati szegmensben egyaránt a haszon csökkenését jósolja, ezért egyértelműen külföldön - elsősorban Oroszországban, Ukrajnában, Romániában és Bulgáriában - számít bővülésre.

A magyar bankok eltűnő nyereségéről itt olvashatja elemzésünket. Az OTP profitjának jelenleg 45 százaléka származik külföldről, de három éven belül már 70-75 százalék lesz az arány.

Csányi Sándorral készült interjúnkat itt olvashatja.