Megérkezett a legpesszimistább előrejelzés a Magyar Telekomra

Vágólapra másolva!
Idén már harmadik alkalommal csökkentette a Magyar Telekomra számított célárfolyamát a HSBC elemzője, aki továbbra is alulsúlyozásra ajánlja a telekompapírt. A szakértő friss elemzésében 320 forintos célárat állapított meg, amivel a legpesszimistább előrejelzéssel rendelkezik.
Vágólapra másolva!

320 forintra vágta vissza Magyar Telekom célárfolyamát 342 forintról a HSBC elemzője, aki lépésével a legpesszimistább várakozást fogalmazta meg a telekomcégre, igaz, ez az elmúlt hónapok többségében is így volt. Ennek tudatában nem számít meglepetésnek, hogy továbbra is eladásra javasolja a részvényt.

Az elemzőház jól láthatóan 2011 év vége felé kezdett markáns célárcsökkentésbe, melynek üteme az elmúlt 3 hónapban igencsak felgyorsult, a mostani vágás előtt februárban és márciusban is hasonlóképp lépett.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Magyar Telekom legutóbbi nagyobb árfolyam csökkenése az osztalékszelvény lekerülésével hozható összefüggésbe, amit követően újabb történelmi mélypontra süllyedt a telekompapír. Ennek ellenére osztalékalapon továbbra is igen vonzó lehetőséggel kecsegtet a részvény, még akár egy nagyobb osztalékvágás esetén is, melyet az Investor.hu hasábjain is kifejtettünk.

A Magyar Telekom árfolyama

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.