Vágólapra másolva!
Ázsiában vegyesen mozognak a tőzsdék, ahol most a dél-koreai piac a felülteljesítő, több mint 1 százalékos emelkedésével, míg a többi vezető parkett mínuszban tartózkodik, az ausztrál kivételével. A Kospi jó teljesítményét az erősödő jen hátán megugró koreai autógyártók segítik.AZ USA-ban tegnap nem mutattak nagy elmozdulást a börzék, de az S&P 500, minimális 1 pontos emelkedésével is új záró csúcsot volt képes felállítani. Ma sem érkezik fontosabb makroadat a tengerentúlról, azonban szerdától már piaci mozgásokat befolyásoló adatok is megjelennek majd.Az európai tőzsdék a határidős indexek alapján a pozitív tartományban kezdhetik a napot. A délelőtt folyamán több fontos makroadat is napvilágot lát majd, többek között az eurózónára és Németzországra vonatkozó Zew gazdasági hangulatindex, vagy az eurózóna márciusi ipari termelése
Vágólapra másolva!

Ma Dél-Korea a soros az emelkedésben

Az ázsiai tőzsdék újra vegyesen mozognak a keddi kereskedésben. A japán börze jelenleg csökken, mivel a jen is erősödik a dollárral szemben, és az utóbbi időben az a tendencia, hogy ha a jen gyengül a tokiói tőzsde emelkedik, míg ha erősödik, a részvények csökkennek.

Forrás: [origo]

A Nikkei így egy kicsit korrigál, miután tegnapi emelkedésével már 2007 decemberi szintekre ért. A dollár/japán jen keresztárfolyam a 101,5-ös szint közelében ingadozk jelenleg.

Az USD/YPN árfolyama

Forrás: [origo]

A dél-koreai Kospi teljesítményét ellenben az erősödő japán jen segítette, ugyanis a dél-koreai exportőrök az elmúlt időszakban szenvedtek, mivel a japán riválisok versenyképességének növekedésével az ő kilátásaik romlanak. Ma az autógyártók szerepeltek jól a szöuli parketten, a Hyundai 3, míg a Kia 3,8 százalékkal menetel feljebb.

A Kospi értéke (pontban)

Forrás: [origo]

A hongkongi Hang Seng és a kínai Shanghai Composite is csökken, utóbbi 1,4 százalékkal, miután a tegnap megjelenő makroadatokat úgy értékelték a befektetők, hogy ezek akár lassabb második negyedéves növekedést is jelezhetnek a világ legnépesebb országában.

Alig mozdultak az indexek

Nem volt túl nagy mozgás tegnap az amerikai piacokon, kezdetben az indexek lefelé vették az irányt, hiába jelent meg a vártnál jobb makroadat az USA-ból. A kiskereskedelmi forgalom a várt 0,3 százalékos visszaesés helyett 0,1 százalékkal bővült, és a közlekedési eszközök és üzemanyagárak nélkül számított adat szintén jobb lett a vártnál, a 0,3 százalékos bővülés helyett 0,6 százalékkal növekedett.

Eleinte az sem tett jót a hangulatnak, hogy a Wall Street Journalban olyan hír jelent meg, hogy a Fed már a havi 85 milliárd dollár nagyságú kötvényvásárlási program befejezéséhez terveket dolgozott ki.

A Nasdaq és az S&P 500-nak sikerült a pozitív tartományban zárnia, igaz utóbbi mindössze 1 ponttal került feljebb, de ezzel is új záró csúcsot állított fel. A Dow Jones 0,2 százalékos mínusszal fejezte be a hétfőt.

Forrás: [origo]

Ma nem érkezik fontosabb makroadat az USA-ból, viszont szerdától már több is, amelyek újra irányt adhatnak majd a piacoknak.

Az S&P 500 szektorai közül az egészségügy volt a legjobban teljesítő, míg a telekommunikáció a leggyengébb, de összességében csak 3 iparág volt képes emelkedni.

Forrás: [origo]

7 milliárd dolláros osztalékot fizethet a Verizon Wireless, melyből a Verizon Communications 3,75 milliárdot a Vodafone pedig 3,15 milliárd dollárt tehet zsebre. A többségi tulajdonos Verizon Communications ezzel a húzással vélhetően taktikázni kíván, végső célja, a Vodafone részesedésének megszerzése a Verizon Wirelessben, melyet legutóbb 100 milliárd dollárra értékeltek.

Fontolóra veszi az AT&T, hogy a jövőben nem ad el többet a Facebook telefonnak becézett HTC First-ből. Az AT&T döntését a termék iránti alacsony kereslettel indokolta, melynek eladási ára alig több mint 1 hónap alatt a kezdeti 99,99 dollárról 99 centre süllyedt.

Az európai tőzsdék a határidős indexek alapján a pozitív tartományban kezdhetik a napot, a tegnapi kisebb korrekció után. Habár például a londoni FTSE és a német DAX zárásra minimális pluszba került. A délelőtt folyamán több fontos makroadat is napvilágot lát majd, többek között az eurózónára és Németzországra vonatkozó Zew gazdasági hangulatindex, vagy az eurózóna márciusi ipari termelése.