Vágólapra másolva!
Tegnap tovább vágta az irányadó rátát a jegybank, ma a miniszterelnök jelezte, hogy az IMF tárgyalásoknak hamarosan vége és devizakötvény kibocsátást hajt végre heteken belül az ország, ráadásul a rossz amerikai GDP adat miatt még a nemzetközi hangulat is enyhén borongós. A forint árfolyama azonban a szembeszél ellenére is erősödni tudott, és már a 295-ös szinteknél jár a kurzus. 
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban nagy volt a szembeszél, a forint árfolyama a 300-as magasságoktól eltávolodva, folytatva a tegnapi erősödését egészen a 295-ös szintekig jutott. Orbán Viktor a mai nap többször is megszólalt Brüsszelben, de úgy tűnik nem mondott semmi olyat, ami meglepetésként érhette volna a piaci szereplőket.

Az IMF-fel való tárgyalások hamarosan véget érhetnek, és várhatóan devizakötvényt bocsátunk majd ki a következő hetekben. A kormány továbbra is elszánt a 3 százalék alatti hiánycél tartását illetően, a túlzottdeficit-eljárás várható kimenetelével kapcsolatban azonban nem lettünk okosabbak. Az Orbán-Barroso egyeztetésnek ez lehetett az egyik legfontosabb témája, Barroso azonban a sajtótájékoztatón szűkszavúan nyilatkozott csak a kérdéssel kapcsolatban.

A forint árfolyama a tegnapi és mai erősödésnek köszönhetően mindenesetre ismét visszatért a rövid távú gyengülő trendcsatorna alsó szárához, ahol egy technikai támaszszintet is találhatunk. Ezekről az értékekről emiatt jelenleg gyengülés tűnik a valószínűbb forgatókönyvnek, abbn az esetben viszont, ha sikerülne még lejjebb menni (vagyis kitörnie) az árfolyamnak, az a további erősödés melletti jelként szolgálna.