Imádják a befektetők a BlackBerryt

Vágólapra másolva!
Szédületes, több mint 10 százalékos emelkedést hozott össze tegnap a BlackBerry telefonok gyártója, a Research in Motion a kanadai piacon. Hétfőn a társaság vezérigazgatója, Thorsten Heins azt nyilatkozta, hogy a BlackBerry 10 bemutatása után stratégiai szövetséget köthetnek más társaságokkal. A piac rendkívül pozitívan fogadta a bejelentést.
Vágólapra másolva!

Elképesztő emelkedést mutatott be tegnap a Research in Motion árfolyama a torontói tőzsdén, több mint 10 százalékos pluszban zárt a részvény, de volt 17 százalék fölötti pluszban is a papír.

A részvény azért kezdett el száguldani, mert hétfőn a telefongyártó vezérigazgatója, Thorsten Heins azt nyilatkozta a Reuters szerint, hogy a BlackBerry 10-es készülékek január végi bemutatása után a vállalat stratégiai szövetségre léphet más cégekkel.

A RIM szóvivője szűkszavúan kommentálta a nyilatkozatot, úgy véli, egyelőre nem kell semmit bejelentenie a cégnek.

A társaság még tavaly májusban közölte, hogy átnézi a stratégiai lehetőségeit, és esetleg eszközértékesítésbe kezdenek. A cég számtalan szabadalommal rendelkezik, melyeket akár bérbe is adnának, vagy ha úgy alakul, akkor eladnának. Jelenleg nem szenved készpénzhiányban a telefongyártó, emiatt pedig nem kell esetleg áron alul megválnia érdekeltségeitől.

A részvény szeptemberben még 6,1 kanadai dolláros árfolyamon mozgott, ahonnan sikerült háromszorosára híznia. Tegnap 13 hónapos csúcson zárt a papír.

Research in Motion napi grafikon (Torontó)

Forrás: [origo]