Vágólapra másolva!
Kapott egy pofont negyed egy környékén az OTP árfolyama, ami hirtelen 1,3 százalékos mínuszba esett. Ezzel pedig a budapesti tőzsdét is csökkenésbe rántotta. De elolvadt a reggeli pluszok nagy része Európa tőzsdéiről is, míg Amerikában minimális elmozdulás várható csak piacnyitásra a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Az OTP negyed egy környékén nagyobb mínuszba csúszott, pedig a reggelt még pluszban kezdte a bankpapír. A Richter kezdeti emelkedéséből 0,4 százalékos mínuszba csúszott, és a Magyar Telekom maradt 0,3 százalékos csökkenésben. A Mol eddig előző napi záróértékén tartózkodik.

A forint reggel először erősödésnek indult, viszont később újra északnak vette az irányt és 301,5 közelébe érkezett az euróval szemben.

Nyugat-Európában a vezető indexek többsége átcsúszott a negatív tartományba, egyedül a spanyol tőzsde tud 0,3 százalékkal emelkedni, és még a német tartózkodik néhány pontos pluszban.

Bár a piacok már korábban visszafordultak, nem segített, hogy a délben megjelenő német ipari termelési adat a várt 0,7 százalékos emelkedés helyett 1,2 százalékkal csökkent októberben.

Az OTP mai árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu