Tejködben is a legerősebb volt ma Budapest

Vágólapra másolva!
Határozottan a BUX index volt Európa egyik legerősebb részvényindexe a mai napon, mivel egyedüliként zárt pluszban a fontosabb indexek közül. Délután valamelyest fordult az elmúlt napokat jellemző negatív hangulat is, és bár az európai indexek még mindig a negatív tartományban mozognak, az amerikai piacoknak sikerült pluszba kapcsolniuk.
Vágólapra másolva!

Zárásra húztak egyet a magyar tőzsdén, és a BUX végül 0,4 százalékos emelkedésével az egyik legjobb európai tőzsdeként fejezte be a mai napot. A Magyar Telekom volt a nap legjobbja 1 százalékos emelkedésével, de az OTP-t leszámítva valamennyi blue-chip javítani tudott. A forintnak is sikerült erősödnie a délutáni órákban, ismét 302 alatt alakulnak az euróval szembeni jegyzések.

Az ADP adat után az európai piacokon sem volt túl jó a hangulat, a DAX már 1,5 százalékos mínuszban is járt. Innen azonban közel 100 pontot sikerült feljebb kapaszkodnia, és 0,5 százalékos mínuszban áll a többi, nyugat-európai indexhez hasonlóan.Az elmúlt napokban látott negatív hangulat tehát mintha fordulni látszana.

Valamelyest sikerült erősödnie nyitás után az amerikai piacoknak, holott az S&P 500 még 0,3 százalékos pluszban nyitott. A makroadatok viszont erősek lettek ma, az ADP foglalkoztatottsági adat szintúgy, mint az újlakás értékesítésekre vonatkozó számok.

Az EURHUF árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu