Óriásit buktak a világ leggazdagabb emberei

Vágólapra másolva!
Egy nap alatt 9,2 milliárd dollárral csökkent a világ 200 leggazdagabb emberének a vagyona a Bloomberg szerint.
Vágólapra másolva!

Rendkívül látványos infografikát tett közzé a Bloomberg a világ leggazdagabb embereiről. Az adatokból többek között az alábbi dolgok derültek ki:

  • A világ 200 leggazdagabb embere kedden összesen 9,2 milliárd dollárt vesztett. Bill Gates-nek különösen peches napja volt, mivel több mint 652 millió dollárt bukott egy nap alatt. Nála többet csak egy milliárdos, Bernard Arnault veszített.
  • Ugyanakkor a tegnapi bukó ellenére is Bill Gates a világ leggazdagabb embere, a Microsoft alapítója 77,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, akinek így az óriási veszteség miatt sem kell aggódnia.
  • Ráadásul idén Gates tudta a legnagyobb mértékben növelni vagyonát, mivel idén már 14,3 milliárd dollárral lett gazdagabb.
  • Őt Carlos Slim, a mexikói milliárdos követi, aki közel 72 milliárd dollárral rendelkezik. Nem ez lesz viszont Slimnek a kedvenc éve, mivel idén már 3,3 milliárd dollárral csökkent a tőkéje.
  • Összességében viszont idén még gazdagabb lett a világ 200 legvagyonosabb embere, ebben az évben december 3-ig 380,5 milliárd dollárt "csaptak hozzá" eddig sem vékony pénztárcájukhoz.

Az adatokat még számtalan módon lehet kombinálni, aki bővebben el szeretne mélyedni bennük, az a fenti linken kedvére böngészhet.

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES