Vágólapra másolva!
Éledeznek az amerikai olajipar kisebb szereplői, a Talisman Energy 2011 óta tartó zuhanása megállni látszik, és fordulathoz készül a papír, míg a Murphy Oil árfolyama már 2012 óta kiváló formában van, és fontos szinteket készül átlépni.
Vágólapra másolva!

TALISMAN ENERGY (NYSE): Biztató jelek

Egyre több biztató jelet lehet látni a Talisman Energy napi grafikonján, az elmúlt napok gyengélkedése után a 200 napos mozgóátlag sikerrel fogta meg az árfolyamot, ráadásul a tegnapi jó szereplés után az 50 napos mozgóátlag fölé került az árfolyam.

A tegnapi jó szereplés ahhoz is elég volt, hogy újból az emelkedő trendvonal fölé kerüljön az árfolyam, így a letörés akár falsnak is értékelhető.

Az MACD pedig látszólag vételi jelzést készül adni, ami már augusztus közepén sem volt rossz ómen. Akár 13 dollár közelébe, vagy a kicsivel fölé is kerülhet az árfolyam, ahol még október elején járt a papír.

A Talisman Energy napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikon alapján pedig még akár a 15 dolláros 2012-es csúcs sem tűnik elérhetetlennek.

A Talisman Energy heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

MURPHY OIL CORP (NYSE): Jó formában van

Ha a Murphy Oil heti grafikonját is megnézzük, akkor eléggé impozáns látvány tárul elénk, az árfolyam 2012 óta szinte akadályt nem ismerve haladt előre, és jelenleg már a 61,8 százalékos Fibonacci szinttel küzd.

Sikeres megindulás esetén akár a 76,4-es Fibót is célba veheti, ami jókora emelkedést jelentene a mostani szintekhez képest.

A Murphy Oil heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A napi grafikon alapján látszólag a töretlen emelkedő trendvonal, illetve 50 napos mozgóátlagok jelenthetik a legfontosabb támaszt az emelkedésben, miután 62,5 dollár körül egy kisebb ellenállást sikerrel vitt át az árfolyam.

Ezzel együtt könnyen lehet, hogy a papír először visszakorrigál az 50 napos mozgóátlagig, így a konzervatív befektetőknek érdemes lehet megvárnia azt.

A Murphy Oil napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu