Még több Mercedesben dobogna Renault-szív

Vágólapra másolva!
Szorosabban működne együtt a Renault-Nissan cégszövetség és a Daimler autógyártó a Financial Times információi szerint. Többek között a francia-japán vállalat Mexikóban lévő gyárában is építenének Mercedeseket, valamint több német autóban dolgozna majd Renault motor. Azonban a cégektől ezt egyelőre nem erősítették meg.
Vágólapra másolva!
  • A Renault-Nissan cégszövetség jobban elmélyítheti kapcsolatát a Daimlerrel a következő év első három hónapja folyamán, írja a Financial Times.
  • A megállapodás értelmében a Daimler a Renault-Nissan mexikói gyárában is gyárthatna Mercedeseket, a német márka több autójában düböröghetne majd Renault motor, valamint a Nissan prémiummárkája, az Infiniti esetében is elmélyíthetnék az együttműködést.
  • A név nélkül nyilatkozó források szerint a partnerek megegyeztek egy szorosabb kapcsolatról, de semmi konkrétum vagy meghatározott ütemterv még nem készült.
  • Az egyik forrás szerint még néhány hónapba is beletelhet, amíg nyilvánosságra kerülhetnek a tények, írja az FT. A Daimler nem reagált az újság megkeresésére, míg a Renault-Nissan nem nyilatkozott.
  • A Renault és a Nissan még 1999-ben lépett szövetségre egymással, amivel rengeteget tudtak spórolni. A Renault 43,4 százalékban tulajdonosa a Nissannak, míg a japán cég a Renault 15 százalékát birtokolja. Bizonyos projekteken pedig 2010 óta dolgoznak együtt a Daimlerrel.
  • A három cég például néhány motort együtt fejleszt, valamint a Twingo és a Smart típusokon is közösen dolgoznak a felek.
A Daimler árfolyama (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu