Folytatja harcát a guru az Apple ellen

Vágólapra másolva!
Tovább folytatja kisebb csatáját az Apple menedzsmentje ellen Carl Icahn milliárdos aktivista befektető, aki mindenképp el szeretné érni, hogy a cég több pénzt juttasson vissza részvényeseinek - írja a CNBC.
Vágólapra másolva!
  • Icahn részvényesi szavazást szeretne arról, hogy az Apple megemelje a sajátrészvény-visszavásárlási programjának keretösszegét. Erről a legközelebbi részvényesi közgyűlésen szavazhatnának az érintettek az elképzelése szerint.
  • Icahn tekintélyes mennyiségű Apple-részvénnyel rendelkezik, és régóta szeretné elérni, hogy a cég több pénzt juttasson vissza tulajdonosainak a sajátrészvények visszavásárlása révén. Emiatt nyilvános kampányba kezdett a vállalat menedzsmentjének meggyőzésére.
  • Icahn finomított követelésein, most már "csak" 50 milliárd dolláros részvény visszavásárlást szeretne elérni, míg korábban 150 milliárd dollárról próbálta meggyőzni az Apple menedzsmentjét.
  • Az év elején David Einhorn, a Greenlight Capital világhírű menedzsere indított kampányt, az ő kísérletét az Apple menedzsmentje elhárította, Einhorn is kénytelen volt visszahúzódni.

Korábbi cikkeink: