Nem sokan bíznak az aranyban

Vágólapra másolva!
Nyár óta nem látott mélypontra esett az arany emelkedésére játszó vételi pozíciók nagysága, míg az esésre számító pozíciók nagysága több hónapos csúcs közelébe emelkedett december elején. Eszerint egyre kevesebben bíznak az aranyban, és a javuló amerikai gazdaság miatt kevesen számítanak a feltámadására - tájékoztatott a Bloomberg.
Vágólapra másolva!
  • A spekulatív vételi pozíciók nagysága 48 ezerre esett vissza a december 3-ával záruló héten, ami július óta nem látott mélypontnak felelt meg a Határidős Nyersanyagpiaci Tőzsdefelügyelet (CFTC) adatai szerint.
  • Ezzel párhuzamosan az árfolyamesésre játszó shortpozíciók nagysága 6,2 százalékkal, 79 631 darabra emelkedett.
  • Ez arra utal, hogy a nagy piaci szereplők, spekulánsok (pl.hedge fundok) egyre kevésbé hisznek az arany emelkedésében.
  • A Bloomberg által megkérdezett szakértők is pesszimisták az arannyal kapcsolatban, 16 szakember a nemesfém esésére számít erre a hétre, és csak 10 gondolta úgy, hogy emelkedni fog a héten az arany.
  • A befektetők pesszimizmusának oka az utóbbi hetek remek makroadatai, melyek felerősítették azokat a spekulációk, hogy a Fed az egyre jobb gazdasági fundamentumok miatt hamarosan elkezdheti csökkenteni eszközvásárlási programját.
  • Az arany idén már 26 százalékot esett, és az utóbbi harminc év legnagyobb éves zuhanását szenvedheti el. A nemesfém ma sem tud magához térni, és 0,1 százalékos gyengülés után 1228 dollárnál mozog az árfolyama.
Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES