A Sólyomot pénzelő cégvezető tudta nélkül adták el a cégét

Vágólapra másolva!
Lucsik János még nem siratja a Sólyom légitársaságba ölt 160 millió forintját, sőt bízik abban, hogy a Sólyom repülni fog, bár az üzlettársai átverték. Nem nézett utána semminek, nem olvasta el a szerződést, de bízik a jó szerencsében.
Vágólapra másolva!

Százhatvanmillió forintot ölt a Sólyom légitársaságba, de üzlettársai nem szóltak neki, hogy a céget eladták - idézte fel az Indexnek adott interjújában az indulása előtt elbukott Sólyom Airways résztulajdonosa, Lucsik János.

Azt is elmondta, hogy ennek ellenére még bízik abban, hogy a Sólyom még repülni fog - még fogadást is ajánlott erről az interjút készítő újságíróknak -, hanem továbbra is üzletel az őt a társaságból a tudta nélkül kirakó másik egykori tulajdonossal.

Az interjúból kiderül, hogy az önmagát sokat látott üzletemberként jellemző Lucsik János bizalmi alapon nem nézett utána sem annak, hogy a neki bemutatott állítólagos ománi befektetők - akik végül visszaléptek a légicég finanszírozásától - kicsodák, sem annak, hogy a tízoldalas szerződésben pontosan mit vállaltak.

Nem tudott arra sem választ adni, hogy a befektető, amely 12 millió eurót ígért pár héten belül, miért nem finanszírozta az indulás kezdeti, 160 millió forintos költségeit, amit így neki kellett beletennie a cégbe.

"Az elmúlt tíz évben én mint vezető, mint üzletember kialakítottam a saját üzleti és üzleti etikai felfogásomat. De most úgy látszik, hogy a metódusaim repedeznek" - ismerte el Lucsik János. "Lehet, hogy egy külső szemlélőnek minimum naivnak vagy baleknak tűnök, de egyelőre ebben a történetben nem szenvedtem kárt" - tette hozzá, azt értve ez alatt, hogy a cég még mindig elindulhat.

"Ha önök azt mondják, hogy az előzmények ismeretében túlzottan optimista vagyok, akkor én ezt felvállalom" - jelentette ki. "Bízom a jó szerencsében" - modta másutt.