6000 embert tesz lapátra az Airbus

Vágólapra másolva!
AKár 6000 embert is elbocsáthat védelmi üzletágából az Airbus repülőgépeket gyártó EADS - tájékoztatott a Financial Times.
Vágólapra másolva!
  • 5-6 ezer embert bocsát el az EADS a védelmi üzletágából, és a cég ezzel párhuzamosan párizsi főhadiszállását is bezárja - jelentette be Tom Enders vezérigazgató.
  • A vállalat vezérigazgatója még októberben jelentette be, hogy elbocsátásokat és költségcsökkentéseket fognak végrehajtani, ennek részletei derültek ki most.
  • Elsősorban a német, francia és brit egységeket érintik a leépítések. A cég 45 ezer embert foglalkoztat védelmi üzletágában, így több mint 13 százalékukat érinthetik az elbocsátások.
  • A szakszervezetek viszont a most bejelentettnél nagyobb mértékű elbocsátásokra számítottak, így azok vélhetően el fogják fogadni a leépítéseket.
  • A cég óriási átalakításokba kezdett az elmúlt hónapokban, többek között felvette a leghíresebb termékének, az Airbusnak a nevét, és teljesen átszervezi védelmi divízióját. Az átalakításokra a profit marginok javítása és az iparág zsugorodása miatt van szükség. Az EADS profit marginjai ugyanis igencsak elmaradnak a versenytársakétól.

A hírek után fél százalékos mínuszban forognak az EADS részvényei.

EADS árfolyama (Párizs) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]