Vágólapra másolva!
Nagy szerepet játszott a 300-as szint a mai kereskedés során, a Magyar Telekom efölött tudott zárni, a forint viszont idáig gyengült az euróval szemben. A BUX végül minimális pluszban zárt, annak ellenére, hogy  az európai tőzsdéken tart a rali, és nagy pluszok láthatóak. Amerikában viszont már a tegnapi száguldás kisebb korrekciója kezdődött meg, amiben a vártnál gyengébb makroadatok is szerepet játszanak. 
Vágólapra másolva!

Zárásra ki tudott kecmeregni a negatív tartományból a BUX, mely 0,1 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A magyar részvényindex ezzel régiós társaihoz hasonlóan teljesített, egyedül a lenygel WIG20 maradt le a versenyben, mely 0,8 százalékot esett.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A hazai főbb papírok közül remek formában volt a Magyar Telekom, mely 1,3 százalékos emelkedés után 302 forinton zárt. A telekompapír utoljára október végén volt hasonló szinteken.

Vele szemben a Richter mérsékelni tudta mínuszait zárásra, és csak 0,1 százalékot esett. Ezen túl a Mol 0,3 százalékot erősödött, az OTP viszont 0,2 százalékot gyengült.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A forint a 300-as szint fölött is megfordult délután, és továbbra is ennek a szintnek a környékén mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 219,2-nél, a svájci franké 244,2-nél található.

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Európában nem veszítettek lendületükből a részvényindexek, melyek zárás előtt is nagyobb pluszban mozognak. A legjobban teljesítő spanyol IBEX 1,8 százalékot ralizott, de a leggyengébbnek bizonyuló londoni FTSE is 1 százalékot tudott emelkedni.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A vállalatok közül remekelnek a Saab részvényei, melyek 32,3 százalékot száguldottak a brazil államtól érkezett óriási megrendelés hírére. Az AstraZeneca pedig 1,6 százalékos pluszban jár a Bristol-Myers Squibb gyógyszercéggel való szakítás hírére.

Amerikában viszont a tegnapi rali kisebb korrekciója kezdődött meg, a főbb részvényindexek kivétel nélkül mínuszban mozognak. Az S&P 500 0,2 százalékot, a Nasdaq 0,3 százalékot, a Dow Jones 0,1 százalékot esett.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

AZ S&P 500 szektorai vegyesen teljesítenek, tízből kilenc mínuszban mozog, és a leggyengébbnek a közműcégek részvényei tűnnek.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A kissé borongósabb hangulatban szerepet játszanak a vártnál gyengébb makroadatok, a múlt héten 379 ezer új munkanélküli segélykérelem érkezett be az amerikai munkaügyi hivatalokba, ami jóval több a várt 336 ezernél. Ezen túl az előző havi 368 ezres értéket 369 ezerre módosították.

A használt lakások értékesítése pedig a várt 2 százalék helyett 4,3 százalékkal esett vissza novemberben havi alapon. Így a hónap során csak 4,9 millió használt lakás talált új gazdára.

A Facebook 1,9 százalékot esett arra a hírre, hogy a cég nagytulajdonosai 43 millió darab részvényt készülnek értékesíteni. A T-Mobile USA pedig 3,3 százalékot menetelt az új kérő hírére.