103 Év után bezár a Tabán mozi

Vágólapra másolva!
Az üzemeltető cég bérleti szerződése kedden járt le, a folytatáshoz a fővárosi közgyűlés döntése kellene. A mozi jövője egyelőre bizonytalan.
Vágólapra másolva!

A mozi egyébként a Budapest Film tulajdonában van, és öt éve a Grantfilm Kft. üzemeleteti.

Szabó István ügyvezető szerint az esetleges folytatáshoz a Budapesti közgyűlés határozatára lenne szükség. "Hogy, mikor lesz döntés vagy lesz-e döntés a mozi további sorsáról, arról nincs információm, nem tudjuk egyelőre hogyan tovább," mondta az ügyvezető az MTI-nek.

Budapest, 2013. december 31. Vendégek az utolsó vetítés előtt a Tabán moziban 2013. december 30-án. A filmszínház bizonytalan időre bezár, mert az üzemeltető cég bérleti szerződése december 31-én lejár. MTI Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Tabán mozi az 1910-es megnyitásakor az első filmszínház volt Budán. Százéves története során hívták Palotának, Krisztinának, Diadalnak is, végül 1990 óta Tabán a neve.

Próbálok visszaemlékezni, hogy mit láttam legutóbb a Tabánban, de nem nagyon sikerül. Talán Coppolától az Esőcsinálót, de az lehet, hogy az Alkotásban volt. Mondjuk az is igaz, hogy nekem nagyon kiesik. De azért kár lenne érte.