Vágólapra másolva!
Előnyének nagy részét elvesztette zárásra a BUX, amiben elsősorban a Mol visszaesése, és a Magyar Telekom zuhanása volt a ludas. Európában a tegnapi záróértékek közelében találhatóak az indexek, míg Amerikában az S&P 500 és a Dow Jones minimális emelkedés után új történelmi csúcsot ütött. 
Vágólapra másolva!

Folyamatosan veszített délután előnyéből a magyar részvényindex, mely végül 0,3 százalékos pluszban zárt.

A BUX lecsúszása leginkább a Mol visszaesésének tudható be, az olajpapír a 2 százalék feletti pluszok után végül 0,1 százalékos pluszban zárt a vártnál erősebb gyorsjelentése ellenére. A többi főbb papír közül az OTP 0,5 százalékot drágult, míg a Magyar Telekom 2,1 százalékot zuhant, ami szintén fékezte a BUX-ot. Rajtuk kívül a Richter 1,1 százalékot erősödött, amivel a legjobban teljesítő blue-chipnek számított.

A kisebb társaságok papírjai közül a Danubius 7,5 százalékot menetelt a remek gyorsjelentése után, amivel ötéves csúcsra ugrott az árfolyam.

A forint a 298,3-as szintig gyengült az euróval szemben, a dollár/forint jegyzése 221,4-nél, a svájci franké 241,7-nél található.

A hétvégéhez közeledve nincs nagy mozgás az európai tőzsdéken, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mocorognak zárás előtt is. Az olasz és a belga index viszont nagyobb mínuszt szedett össze.

A francia Vivendi már csak 2,8 százalékos pluszt mutat, pedig korábban 4 százalékos emelkedésben is mozgott. A cég bejelentette, hogy júliusig leválaszthatja gyengélkedő mobilszolgáltató-egységét. Az H&M pedig 1,8 százalékot drágult, mivel a vártnál nagyobb volt a forgalom növekedése az üzleteiben októberben.

Amerikában minimális pluszok láthatóak, az S&P 500 és a Dow Jones ezzel újabb történelmi csúcsot ütött, annak ellenére, hogy a mai makroadatok csalódást okoztak.

A vállalatok részvényei közül a General Electric papírjai 0,6 százalékot drágultak, miután a cég bejelentette, hogy tőzsdére vinné észak-amerikai kiskereskedelmi pénzügyi egységének 20 százalékát

További érdekességek:

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]