Takata és Magyarország: nem tudjuk, mi lesz, de ha létrejön, zúzni fog

Takata gyártmányú kormánykerék egy Mercedesben
Vágólapra másolva!
Ma délután tartják azt az egyelőre rejtélyes sajtótájékoztatót, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Stefan Stocker, a Takata elnöke vesz részt. Az eseményről szinte senki szinte semmi biztosat nem tud, mégis egy lehetséges megaberuházásra mutat.
Vágólapra másolva!
Takata gyártmányú kormánykerék egy Mercedesben Forrás: Wikipedia

A napi.hu és az Fn.hir24.hu számol be egy, a homályossága dacára ígéretes eseményről. Elképzelhető, hogy az autóbiztonsági berendezésekre, azaz biztonsági övek, légzsákok, kormányrendszerek, gyerekülések és különböző elektronikus szenzorok gyártására szakosodott japán Takata megveti lábát hazánkban. A milliárdos invesztició bejelentését a miniszterelnök jelenléte valószínűsíti. A Takata négy kontinensen van jelen, ez márciusi adatok szerint 55 gyárat jelent 20 országban, Magyarország ezidáig nem tartozott közéjük. Az idén kereken nyolcvanéves vállalat európai főhadiszállása Németország, ahol kilenc üzemet működtet.

Hogy mondjunk valami biztosat is: a Takata Safety Systems Hungary Kft.-t három hete, október 24-én jegyezte be a magyar cégbíróság, 290 millió forint jegyzett tőkével, derül ki a Céginfo.hu adataiból. Fő tevékenysége a közúti jármű és járműmotor alkatrészeinek gyártása. A magyar érdekeltség tulajdonosa a hollandiai International Finance B.V, amelynek magyarországi kézbesítési megbízottja a nemzetközi hátterű Noerr & Társai Iroda (Noerr Kft.). Ennek budapesti, I. kerület, Fő utcai irodája egyben a Takata Safety Systems Hungary bejegyzett székhelye. A cég két ügyvezetője két németországi lakóhelyű személy, Kersten Hugo Bachmann és Hiroshi Shimizu Takata – áll a cégadatokban.