Vágólapra másolva!
Nagy mínuszba került a BUX az OTP mélyrepülése miatt, amivel sereghajtónak számít a magyar piac Európában. Az európai részvényindexek minimális mínuszban mocorognak a délutáni fontos események előtt. 
Vágólapra másolva!

A kezdeti kisebb bizonytalanság után nagy mínuszba került a BUX, elsősorban az OTP mélyrepülése miatt. A magyar részvényindex már 1,5 százalékot esett, amivel a leggyengébben teljesítő indexnek számít a régióban.

Az OTP ugyanis 3,5 százalékot zuhant a jegybank mai javaslatára. A rossz hangulat a többi főbb papírra is kedvezőtlen hatással van, a Mol 0,4 százalékot, a Richter 0,2 százalékot, a Magyar Telekom 1 százalékot esett.

A forint nem tudott tovább erősödni, és újra észak felé fordult az euróval szembeni árfolyama, mely 296,6-nál található. A dollár/forint jegyzése 219,5-nél, a svájci franké 240,5-nél található.

Európában továbbra sincs nagy mozgás a tőzsdéken, a főbb részvényindexek legtöbbje tegnapi záróértéke közelében, minimális mínuszban mocorog. A befektetők a mai fontos amerikai makroadatokra, valamint az EKB és a Bank of England kamatdöntő ülésére várhatnak.

Amerikában szintén nem várható nagyobb elmozdulás, és a határidős indexek alapján 0,1 százalékos pluszban indíthatnak a tőzsdék.

A piacok a vállalati gyorsjelentésekre is figyelhettek, többek között az Adidas, az OMV, a Deutsche Telekom, a Commerzbank és két francia nagybank is közzétette negyedéves számait.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]