Vágólapra másolva!
Nagyot esett ma a BUX, elsősorban az OTP mélyrepülése miatt, de a többi főbb papír is gyengén teljesített. Európában veszítettek lendületükből a részvényindexek, miután nagy raliba kezdtek az EKB kamatvágására. Amerikában mínuszok uralkodnak, a befektetők figyelmét a Twitter kötheti le, mivel elindult a kereskedés a cég részvényeivel.
Vágólapra másolva!

Zárásra sem tudott javítani, és 1,7 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést a BUX, amivel az egyik leggyengébben teljesítő indexnek számított Európában.

A BUX-ot az OTP mélyrepülése rántotta le, a bankpapír 4,7 százalékot esett az MNB ma közzétett Stabilitási Jelentésében ismertetett javaslatokra.

A rossz hangulat a többi főbb papír teljesítményére is hatással volt, a Magyar Telekom 0,7 százalékot, a Richter 0,2 százalékot esett, míg a Mol tegnapi záróértékén fejezte be a kereskedést.

A forint nagyot erősödött az EKB kamatvágása után, előnyének nagy részét azonban vissza is adta, és a 296,5-ös szintig tért vissza az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 221,7-nél, a svájci franké 241-nél jár.

Európában nagy raliba kezdtek a részvényindexek az EKB kamatvágására, a lendület viszont zárásra alábbhagyott, és veszítettek előnyükből a tőzsdemutatók. A vételi kedv annak ellenére nem tartott ki, hogy a vártnál jóval erősebb GDP-adat látott napvilágot az USA-ból, és a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma is csökkent Amerikában.

Az amerikai piacokon kisebb-nagyobb eséseket lehet látni, a Dow Jones 0,4 százalékos mínuszt szedett össze, amivel még tegnap felállított történelmi csúcsa körül mozog. A Nasdaq viszont 1,3 százalékot esett, elsősorban a Facebook 2,4 százalékos, az Amazon 2,5 százalékos és a Netflix 2,5 százalékos mélyrepülése miatt.

A Twitter részvényeivel is megkezdődött a kereskedés a tegnap lezárult IPO után, és a papírok 45,1 dolláron nyitottak.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]